Miodowe piersi z kurczaka z musztardą dijon

Pełne smaku i aromatu, przepyszne piersi z kurczaka pieczone w sosie miodowo-musztardowym. Perfekcyjne na romantyczną kolację!

Raz na jakiś czas staję przed dylematem, co zrobić by trafić przez żołądek do serca swojej wybranki. Jej ulubionymi potrawami są pierogi… i żurek. Ale przecież nie można non stop robić pierogów, prawda? :) Dlatego krok po kroku staram się otworzyć jej „kulinarne oczy” na nowe doznania. Stąd pomysł na kurczaka w przepysznie ostro-słodkim sosie. Ale żeby nie tracić zbyt wiele czasu postanowiłem zrobić je w piekarniku. Efekt? Powalająco-oszałamiający :)

I teraz jestem zmuszony by częściej przygotowywać to danie…


Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka,
  • 1,5 łyżki masła,
  • 3 ząbki czosnku, cienko pokrojone,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1/3 szklanki miodu,
  • 2 łyżki pełnoziarnistej musztardy dijon

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować to przepyszne danie!

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.



Reply