Miodowe piersi z kurczaka z musztardą dijon
Pełne smaku i aromatu, przepyszne piersi z kurczaka pieczone w sosie miodowo-musztardowym. Perfekcyjne na romantyczną kolację!
Raz na jakiś czas staję przed dylematem, co zrobić by trafić przez żołądek do serca swojej wybranki. Jej ulubionymi potrawami są pierogi… i żurek. Ale przecież nie można non stop robić pierogów, prawda? :) Dlatego krok po kroku staram się otworzyć jej „kulinarne oczy” na nowe doznania. Stąd pomysł na kurczaka w przepysznie ostro-słodkim sosie. Ale żeby nie tracić zbyt wiele czasu postanowiłem zrobić je w piekarniku. Efekt? Powalająco-oszałamiający :)
I teraz jestem zmuszony by częściej przygotowywać to danie…
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka,
- 1,5 łyżki masła,
- 3 ząbki czosnku, cienko pokrojone,
- sól i pieprz do smaku,
- 1/3 szklanki miodu,
- 2 łyżki pełnoziarnistej musztardy dijon
Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować to przepyszne danie!