Miodowe piersi z kurczaka z musztardą dijon


Instrukcje:

  1. Naczynie żaroodporne/ blaszkę wyłóż folią aluminiową. Ważne jest to, aby po ułożeniu piersi w naczyniu z każdej strony było maksymalnie 1 cm wolnego miejsca. Dzięki temu sos się nie spali.
  2. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  3. W małym garnku (lub patelni) rozpuść masło, dodaj do niego pokrojony czosnek i przesmaż przez 60 sekund. Następnie dodaj musztardę, miód oraz dopraw solą i pieprzem. Delikatnie podgrzewaj przez 1-2 minuty, aż sos delikatnie się zredukuje. Odstaw z ognia.
  4. Piersi dopraw solą oraz pieprzem i ułóż w naczyniu do zapiekania. Polej z wierzchu sosem i wstaw do piekarnika na 15 minut. Po 15 minutach wyciągnij naczynie z piekarnika, polej piersi z wierzchu sosem i wstaw na kolejne 15 minut.
  5. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply