Bogato nadziewany chleb. Zgadnij co ma w środku?
Powracam do przepisów na nadziewany chleb. Już zrobiłem wersję podstawową (nadziewany-chleb), teraz pora na wersję bardziej zaawansowaną.
Zainspirowałem się przepisami na nadziewaną bagietkę, ale dokonałem odrobinę zmian. Zamiast gotowej wędliny, użyłem mięsa mielonego, które moim zdaniem idealnie się komponuje w tym przepisie. Zaletą tego nadziewanego chleba jest to, że można używać go jako dipu. Oczywiście nic się tutaj nie marnuje. Wnętrze chlebka jest zapiekane z dodatkiem masła/oliwy czosnkowego, tworząc przepyszne grzanki. Przepyszne :)
Składniki:
- 1 prostokątny chleb, około 500 gramów,
- 1 kulka mozzarelli, 125 gramów,
- 1 szklanka sosu pomidorowego,
- 4 ząbki czosnku,
- 1 cebula, posiekana,
- 150 gramów mięsa mielonego wołowego,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 4 plastry sera żółtego,
- 1 łyżeczka posiekanej pietruszki.
Nie wiesz jak wykonać ten mocno nadziewany chlebek? Instrukcje znajdziesz na następnej stronie!