Nadziewane babeczki z makaronu lasagne. Wyśmienity sposób na nowe danie

Instrukcje:
- Rozgrzewamy piekarnik do 180°C.
- W dużym garnku gotujemy makaron lasagne, około 3-4 minut, aż zmięknie i będzie się nadawał do formowania babeczek.
- W misce łączymy ze sobą ser ricotta oraz przyprawy. Odstawiamy na bok.
- Formę do muffinek smarujemy olejem, odstawiamy na bok.
- Makaron kroimy na pół, następnie nacinamy jeden bok tak by było możliwe zawinięcie go w formę babeczki. Zawinięty makaron przekładamy do formy.
- Każdą babeczkę napełniamy mieszanką sera ricotta, około 1-1/5 łyżki. Następnie dodajemy po łyżeczce sosu pomidorowego.
- Posypujemy z wierzchu pokrojonym w kostkę serem mozzarella.
- Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 10-12 minut, aż do momentu gdy ser się roztopi a makaron będzie upieczony i chrupiący.
- Dekorujemy liśćmi bazylii i podajemy natychmiast.
- Smacznego! :)
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.