Nadziewane bakłażany to idealna propozycja dla miłośników warzyw i nie tylko


baklazamn-2


Wykonanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
  2. Przekrój bakłażany wzdłuż i posmaruj oliwą z oliwek.
  3. Wstaw do piekarnika i piecz przez 30 minut (aż będą miękkie).
  4. Wyciągnij bakłażany i ostudź. Wydrąż miąższ za pomocą łyżeczki, zostawiając trochę w środku.
  5. Posiekaj usunięty z warzywa miąższ.
  6. Do środka włóż posiekany miąższ, pomidorki koktajlowe oraz mozzarellę. Posyp z wierzchu świeżą posiekaną bazylią.
  7. Wstaw ponownie do piekarnika na 30 minut.

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply