Nadziewane muszelki to szybki i prosty przepis na obiad we włoskim stylu, z którym poradzi sobie nawet kucharz amator

Nie każdy łasuch ma talent do gotowania, więc musi zdać się na innych, że uraczą go jakimś wyjątkowym smakołykiem. Na szczęście są przepisy, które z powodzeniem mogą wykonać nawet najwięksi kuchenni laicy. Z pewnością należy o nich przepis na nadziewane makaronowe muszle. 

Czasem głód nie daje o sobie zapomnieć, ale brak nam czasu czy energii na gotowanie. Wtedy możemy wybrać się na wycieczkę do Włoch, dzięki maga szybkiemu przepisowi na pyszne, pełne ciągnącego się sera zapiekane muszelki. To nadzienie z ricotty i mozzarelli z dodatkiem ziół, jest delikatne i sycące. Jest to danie idealne dla wegetarian.


0023 nadziewane muszelki 900x600


Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu duże muszelki (400-500 gram), ugotowany i ostudzony,
  • 2 opakowania sera ricotta (500 gram),
  • 100 gram sera mozzarella, plus kolejne 200 gram do posypania,
  • 1 duże jajko,
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich,
  • 1 szklanka sosu do pizzy,
  • sól i pieprz do smaku.

Zapiekane muszle są łatwe w wykonaniu, a film pokazujący jak je zrobić, znajdziecie na drugiej stronie. 

muszle-1

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply