Nadziewane muszelki to szybki i prosty przepis na obiad we włoskim stylu, z którym poradzi sobie nawet kucharz amator


muszelki-2


Wykonanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 175 C.
  2. Ugotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu. Odsącz.
  3. W średniej wielkości misce wymieszaj ser ricotta z jajkiem, ziołami prowansalskimi i 100 gramami mozzarelli.
  4. Do naczynia żaroodpornego dodaj 2 łyżeczki sosu do pizzy (lub więcej, w zależności od rozmiaru), rozsmaruj równomiernie.
  5. Wypełnij każdą muszelkę łyżką serowej mieszanki.
  6. Ułóż w naczyniu, polej z wierzchu sosem do pizzy i posyp serem mozzarella.
  7. Przykryj folią aluminiową i zapiekaj przez 30 minut. Opcjonalnie możesz dodatkowo zapiec przez 5 minut bez folii.

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply