„Nadziewane” tosty z awokado

Ciąg dalszy poszukiwań prostego a jednocześnie przepysznego śniadania.

Próbowałem już tostów z pastą z awokado, przyszła pora na pokrojone awokado.

Mam pewną fiksację na punkcie śniadań. Jeżeli nie zacznę dnia od czegoś pysznego i sycącego to mogę skreślić już cały dzień. Na szczęście takie tosty nie powodują u mnie chęci powrotu do łóżka w oczekiwaniu na lepsze śniadanie ;-)


Składniki:

  • 2 kromki dobrego pieczywa,
  • 2 jajka,
  • 1/4 awokado, pokrojona w plasterki,
  • masło/oliwa z oliwek – do smażenia,
  • sól, pieprz do smaku,
  • odrobina startego sera żółtego.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne „nadziewane” tosty!

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply