Taką tartą owocową będziesz zajadać się codziennie! Zwłaszcza, że robi się ją w kilkanaście minut!

Lato to idealna pora na zajadanie się świeżymi owocami. Gorąco na zewnątrz nie zachęca do jedzenia ciężkich potraw i gęstych zup, za którymi przepadamy w zimie. Teraz wolimy napić się orzeźwiającego soku i zjeść coś lekkiego. 

Taką lekką i smaczną propozycją jest niewątpliwie owocowa tarta, można ją jeść na ciepło i na zimno. A jak znajdziesz jeszcze trochę lodów waniliowych to będzie prawdziwa uczta.


0048 tarta z nektarynkami i brzoskwiniami składniki 900x600


Składniki:

  • 350 gramów brzoskwiń i nektarynek,
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 3 łyżki miodu,
  • 1 łyżka soku z cytryny.

nakładanie owoców 900x600

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply