Taką tartą owocową będziesz zajadać się codziennie! Zwłaszcza, że robi się ją w kilkanaście minut!

upieczone ciasto 900x600


Wykonanie:

  1. Rozgrzewamy piekarnik razem z blachą, na której będziemy piec tartę do 190°C.
  2. Nektarynki i brzoskwinie kroimy na pół, usuwamy pestki i kroimy w półplasterki. Przekładamy do miski.
  3. Do owoców dodajemy miód i sok z cytryny, mieszamy.
  4. Rozwijamy ciasto francuskie i zawijamy brzegi tak, by utworzyć 1-1,5 cm krawędź.
  5. Układamy owoce na cieście.
  6. Wyciągamy gorącą blaszkę z piekarnika, układamy na niej ciasto.
  7. Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i wkładamy do piekarnika.
  8. Pieczemy 20-25 minut, aż ciasto francuskie się zarumieni.

Prawda, że proste :) Zobacz film, który przedstawia to krok po kroku:

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply