Najprostsze pod słońcem ciasteczka kokosowe

DSC_0254-4


Instrukcje:

  1. Rozgrzej piekarnik do 160°C.
  2. W średniej misce, połącz ze sobą wiórki kokosowe, cukier, mąkę i białka. Za pomocą łyżki dokładnie wymieszaj. Jeżeli wydaje Ci się, że masa jest zbyt sucha i niezbyt dobrze się łączy, możesz dodawać po 1 łyżeczce wody aż masa się będzie idealnie łączyła.
  3. Nakładaj po 1/2 łyżki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Wstaw do piekarnika i piecz przez 18-20 minut, aż ciasteczka nabiorą złotego koloru.
  5. Wyciągnij z piekarnika i po 2 minutach przełóż na kratkę, aż do całkowitego wystygnięcia.
  6. Rozkrusz czekoladę w naczyniu, które może być używane w mikrofalówce. Wstaw na 30 sekund, aż czekolada będzie całkowicie płynna.
  7. Za pomocą łyżeczki polej ciasteczka czekoladą.
  8. Jedz bez ograniczeń :)

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply