Najprostsze pod słońcem ciasteczka kokosowe
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 160°C.
- W średniej misce, połącz ze sobą wiórki kokosowe, cukier, mąkę i białka. Za pomocą łyżki dokładnie wymieszaj. Jeżeli wydaje Ci się, że masa jest zbyt sucha i niezbyt dobrze się łączy, możesz dodawać po 1 łyżeczce wody aż masa się będzie idealnie łączyła.
- Nakładaj po 1/2 łyżki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Wstaw do piekarnika i piecz przez 18-20 minut, aż ciasteczka nabiorą złotego koloru.
- Wyciągnij z piekarnika i po 2 minutach przełóż na kratkę, aż do całkowitego wystygnięcia.
- Rozkrusz czekoladę w naczyniu, które może być używane w mikrofalówce. Wstaw na 30 sekund, aż czekolada będzie całkowicie płynna.
- Za pomocą łyżeczki polej ciasteczka czekoladą.
- Jedz bez ograniczeń :)
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.