5 mocnych powodów, dla których musisz przestać jeść tilapię! Wpływ tego mięsa na ludzkie zdrowie jest znacznie gorsze, niż przypuszczano

5. Mogą powodować raka

Wykazano, że ryby żyjące w naturalnym środowisku zawierają nawet jedenaście razy mniej dioksyn w porównaniu do tilapii z hodowli. Obecnie toksyczność i rakotwórczość dioksyn jest przedmiotem sporów wielu naukowców, jednak większość z nich przychyla się do tego, że nadmierna ich ilość w organizmie wywołuje raka. Te związki chemiczne bardzo trudno wyeliminować. Zanim całkowicie zostaną wypłukane z organizmu, może upłynąć nawet 11 lat!

Jakie gatunki ryb zatem najlepiej spożywać?

To najzdrowszych i najbezpieczniejszych należą: pstrąg, łosoś, karp, tuńczyk, śledź, miruna, makrela, sardynki, halibut.

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : elitereaders.com

Reply