Tych produktów NIE WOLNO odgrzewać w mikrofalówce. Może to skutkować poważnymi kłopotami ze zdrowiem

Żyjemy coraz szybciej i większość z tego, co mamy na talerzu ląduje w mikrofali, a to poważne zagrożenie dla naszego zdrowia.

Mikrofalówka jest bardzo wygodna, zwłaszcza gdy ktoś gotuje obiad na kilka dni. Można wrzucić pudełko z porcją obiadu w pracy i za kilka chwil gotowe. Ciepłe parujące danie trafia na talerz. Jednak pojawia się coraz więcej przeciwwskazań i powodów, dla których lepiej gotować mniej a codziennie lub odgrzewać w tradycyjny sposób. Czas jest ważny, ale zdrowie jest o wiele bardziej istotne. Czas o nie zadbać i zobaczyć, czego nie wolno podgrzewać w mikrofali.

 

 

Seler naciowy
Doskonały dodatek do wielu potraw i zup jest bardzo zdrowy. Jednak pod wpływem promieniowania mikrofali uwalnia azotany, których ma bardzo wiele w sobie. Dobre azotany zmieniają się w rakotwórcze nitrozoaminy azotynów. Zupę krem z selera naciowego można jeść też na zimno.

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej. źródło : brightside.me

Reply