Tych produktów NIE WOLNO odgrzewać w mikrofalówce. Może to skutkować poważnymi kłopotami ze zdrowiem

Kurczak
Kurczak jest bardzo popularny we wszystkich krajach. Zwłaszcza filety, które przyrządzane są na mnóstwo sposobów. Jednak trzeba też brać pod uwagę, że przetworzony kurczak, który będzie ponownie odgrzewany w mikrofali, będzie dla nas bardzo niezdrowy. Może prowadzić do problemów z trawieniem, ponieważ białka poddane promieniowaniu w mikrofali zmieniają strukturę.

 

 

Ryż
Chociaż jest bardzo bogatym składnikiem diety to niewłaściwie przechowywany i odgrzewany, może być dla nas szkodliwy. Jeśli pozostawia się po ugotowaniu ryż, gdzieś na blacie w kuchni to bardzo szybko rozmnożą się na nim grzyby i bakterie. Dlatego po późniejszym podgrzaniu będziemy mieli w organizmie nie tylko witaminy i minerały, ale też bakterie. Jeśli ugotujesz za dużo ryżu, zaraz po wystygnięciu włóż go do lodówki, a potem odgrzewaj np. wrzucając na wrzątek.

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej. źródło : brightside.me

Reply