Oto co się stanie z twoim ciałem, gdy przestaniesz jeść chleb! Zobacz koniecznie

W dzisiejszych czasach sporo osób ogranicza spożywanie chleba i wprowadza do swojej diety produkty o niskiej zawartości węglowodanów.

Mnóstwo blogerów i znanych ludzi podzieliło się w sieci informacjami dotyczącymi tego, co zmieniło się w ich życiu po odstawieniu chleba i produktów z białej mąki. Zapewniają, że rezultaty są naprawdę imponujące. Serwis Bright Side przekonuje, że osoby, które odstawiły białe pieczywo, mają zdrowszą skórę, sporo stracili na wadze, są bardziej energiczni i wypoczęci.

Należy mieć świadomość, że nie wszystkie rodzaje chleba są niekorzystne dla człowieka. To, czy pieczywo jest zdrowe, zależy głównie od mąki. Specjaliści do spraw żywienia zalecają, aby wybierać chleb pełnoziarnisty, owsiany na zakwasie, żytni, kukurydziany lub gryczany. Najgorszy jest chleb biały, który zawiera niewiele wartości odżywczych, a piekarze często dodają do niego konserwanty i polepszacze.

1. Produkt niewartościowy

Ziarna pszenicy są bogate w witaminy, ale wszystkie drogocenne substancje znikają, gdy ziarna są przetwarzane. Nawet najwyższej jakości białe mąki zawierają tylko około 30% korzystnych składników. Dobroczynne substancje podobno stają się nieaktywne już po 2 tygodniach!

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.



Reply