8 znaków ostrzegawczych świadczących o nietolerancji glutenu. Nie bagatelizuj ich!
2. Zawroty głowy
Zmęczenie, osłabienie, dezorientacja, omdlenia, problemy z koncentracją i jasnym myśleniem. To wszystko objawy sugerujące nietolerancję tego białka. Dolegliwości najczęściej pojawiają się niedługo po zjedzeniu posiłku o wysokiej zawartości glutenu. Wyczerpanie może wynikać z tego, że organizm nie przyswaja prawidłowo składników odżywczych z pożywienia.
3. Huśtawka nastrojów
Zmiany nastrojów, depresję, niepokój czy nadpobudliwość rzadko kiedy łączy się z odżywianiem. Okazuje się, że wszystko to może być związane z nietolerowaniem glutenu. Gdy zaczniesz odczuwać takie objawy, warto udać się nie tylko do psychologa, ale również do alergologa, który zbada czy masz nadwrażliwość na to roślinne białko.
źródło : shareably.net