Jedzenie podgrzewane w mikrofali jest niezdrowe. To powolna śmierć na własne życzenie



Roślina pierwsza: podlewana wodą filtrowaną podgrzaną później w mikrofali.

Roślina druga: podlewana wodą filtrowaną bez podgrzewania jej w mikrofali.


Jak widać, różnica między nimi jest ogromna!

helpfreetheearth.com

Microwaved-plants


Spadek wartości odżywczych

Mikrofale niszczą zawarte w pokarmach witaminy i minerały. Zmniejszają m.in. zawartość witamin z grupy B, witaminy C oraz E.

Jak podaje Forensic Research Document of Agricultural and Resource Economics:

Wartość mineralna i witaminowa potraw z mikrofali jest ograniczona i nie przynosi żadnych korzyści dla organizmu. Organizm przyjmuje cząsteczki, których nie może rozłożyć.

Na jakie choroby mogą być narażone osoby, często spożywające posiłki z mikrofali? O tym na kolejnej stronie! 

food-from-the-microwave5

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : humel.pl

Reply