Jedzenie podgrzewane w mikrofali jest niezdrowe. To powolna śmierć na własne życzenie
Częste jedzenie posiłków podgrzewanych w mikrofali może prowadzić do pewnych poważnych chorób i dolegliwości:
- problemów układu trawiennego,
- zaburzeń układu limfatycznego,
- nowotworów żołądka i jelit,
- bólów żołądka,
- wysokiego ciśnienia krwi,
- wypadania włosów,
- chorób serca,
- depresji,
- migreny,
- wysokiego ciśnienia krwi,
- zaburzeń koncentracji,
- utraty pamięci,
- bałaganu myślowego,
- problemów ze snem,
- uszkodzenia mózgu,
- wyczerpania adrenalinowego.
Warto zatem ograniczyć używanie kuchenki mikrofalowej, ponieważ wyrządza więcej szkody niż pożytku. Dobrze wrócić do wcześniejszych metod podgrzewania i przygotowywania posiłków. Twój organizm z pewnością ci za to podziękuje!
źródło : humel.pl