Obłożyła przygotowane wcześniej ciasto folią bąbelkową. Gdy zobaczyłam, co się stało, kiedy ją ściągnęła, zaniemówiłam z wrażenia! WOW!

1. W kuchence mikrofalowej roztapiamy tabliczkę mlecznej czekolady. Można użyć jej trochę więcej z zależności od wielkości ciasta.

3

 


2. Tniemy folię na gruby pasek, odpowiadający wymiarom tortu.

4

 


3. Smarujemy ją czekoladą i obkładamy boki ciasta. Czekamy kilkanaście minut, aż czekolada się zastygnie. Następnie ściągamy folię i gotowe!

Wierzch przykrywamy owocami sezonowymi. Dla lepszego efektu można pokusić się o przewiązanie wypieku kolorową kokardą.

2

1

 

 

Jeśli zainteresował cię ten wpis, podziel się nim ze znajomymi na Facebooku. 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : youtube.com

Reply