13 obrzydliwych rzeczy w kuchni! Jeśli tak robisz, lepiej przestań!
5. Za długie używanie gąbki do mycia lub pozostawianie jej niewypłukanej.
Ten mały pomocnik w twoim zlewie jest siedliskiem wszelkich bakterii. Jego regularne zmienianie powoduje, że bakterie nie mają takiej pożywki, by się rozwijać. Jeśli śmierdzi, to znaczy, że stanowczo za długo czekałeś z wymianą.
thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com
6. Pozostawianie nieumytego zlewu.
Kolejna kopalnia zarazków.
instagram.com
7. Przygotowywanie jedzenia, kiedy jest się chorym.
To najlepsza recepta na zarażenie całej rodziny.
thinkstockphotos.com
8. Wkładanie ciepłego garnka z potrawą do lodówki.
Pomijając, że można przez to zepsuć sobie sprzęt, to twoje lenistwo ma jeszcze inne skutki. Jedzenie przełożone z ciepła do zimna szybko się psuje. Niezjedzoną potrawę warto przełożyć do mniejszego plastikowego opakowania, pozostawić ją, aż wystygnie i dopiero potem włożyć do lodówki.
thinkstockphotos.com
źródło : buzzfeed.com