13 obrzydliwych rzeczy w kuchni! Jeśli tak robisz, lepiej przestań!


9. Nieprzestrzeganie dat ważności.

Trzeba zwracać uwagę na daty, gdyż przetworzone jedzenie ma swoją przydatność, potem mogą namnażać się szkodliwe bakterie.

instagram.com

11


10. Pozwalanie zwierzętom chodzić po kuchennych blatach.

Zwierzęta zaglądają w domu w różne miejsca i korzystają z kuwety. Gdy chodzą po blatach, roznoszą to, co mają na łapkach. Smacznego!

instagram.com

13


11. Niemycie warzyw i owoców.

Pomijając ziemię i piasek, rośliny są pokrywane różnymi chemikaliami, żeby jak najdłużej zachować świeżość.

thinkstockphotos.com

14


12. Wycieranie talerzy i dłoni tą samą ścierką.

Brawo, właśnie wyśmienicie rozsmarowałeś bakterie na talerzu i sztućcach.

thinkstockphotos.com

15


13. Zbyt długie przechowywanie jedzenia w lodówce.

Jeśli nie chcesz marnować jedzenia, gotuj mniejsze porcje. Jeśli przechowujesz jedzenie, możesz to robić około 4 dni, jeśli jedzenie nie stało wcześniej dłuższy czas poza lodówką. Surowe mięso można przechowywać w lodówce 2 dni, po tym czasie ryzyko zatrucia jest duże.

16

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : buzzfeed.com

Reply