Po obejrzeniu tych zdjęć, już nigdy nie tkniesz Nutelli! Czemu tak rzadko się o tym mówi?
Nie zawsze na etykietach znajduje się nazwa „olej palmowy”. Często ten szkodliwy składnik ukrywany jest pod innymi nazwami np. olej roślinny, tłuszcz roślinny czy tłuszcz roślinny utwardzony. To sprytny chwyt marketingowy, który ma za zadanie zmylenie konsumentów.
Po zapoznaniu się z tym artykułem masz prosty wybór. Albo będziesz nadal finansować to barbarzyństwo i niszczyć swoje zdrowie, albo zaczniesz czytać etykiety i choć trochę ograniczysz spożywanie oleju palmowego.
Obejrzyj dokładnie ten wzruszający filmik i spróbuj postawić się na miejscu tych biednych stworzeń. Wyobraź sobie, że to twój dom jest z dnia na dzień doszczętnie zniszczony, a ty musisz walczyć o przeżycie.
Zgadzam sie co do sposobu pozyskiwania oleju palmowego. Natomiast co do wlasciwosci oleju palmowego to nie ma w tym artykule argumentow biochemicznych o szkodliwosci dla organizmu czlowieka. Samo stwierdzenie. ze posiada iles tam % olejow nasyconych nie jest zadnym argumentem. Slonina i smalec, maslo klarowane tez posiadaj olbrzymia ilosc kwasow omega tzw nasyconych a sa nam niezwykle potrzebne i bardzo korzystne, pozdrawiam ZM Sz