Codziennie jadła kilka owoców jarzębiny! Po kilkunastu dniach w jej organizmie zaczęły zachodzić pozytywne zmiany

Moc substancji odżywczych

Owoce jarzębiny to bogate źródło witaminy C i beta-karotenu. Zawierają także witaminy z grupy B, witaminę K, a także magnez, potas, sód i miedź. Mieszczą także antocyjany, flawonoidy, kwasy organiczne, garbniki, pektyny oraz cukry. Owoce jarzębu bardzo często stanowią składnik preparatów wzmacniających i witaminowych wykorzystywanych przy zakażeniach bakteryjnych, a także zapobiegawczo w przypadku grypy i przeziębienia.

Napar z jarzębiny na problemy z pęcherzem

Łyżkę rozgniecionych owoców jarzębiny zalej szklanką letniej wody i zagotuj. Przykryj naczynie i podgrzewaj około 5 minut. Odstaw na 10-15 minut, a następnie przecedź. Pij napar 2 razy dziennie po pół szklanki.

Na bóle nerek i wątroby

Aby poprawić funkcjonowanie tych narządów, należy zjadać dwa razy dziennie łyżeczkę suszonych bądź zmielonych owoców. Dobrze popić je szklanką wody.

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply