Nowa osłona znanych smaków czyli pancakes w japońskim stylu

Naleśniki kojarzą się ze smakiem dzieciństwa, były dobre na śniadanie, obiad i kolację. Zwłaszcza gdy mama zamiast białego sera użyła pysznego dżemu. Teraz można spotkać naleśniki w każdym wydaniu – na słodko i słono, jarskie i z mięsnym farszem. Jednak klasyka broni się cały czas i pancakes zawsze są mile widziane na naszych stołach. 

Jedni wolą te cieniutkie i nafaszerowane, inni te pulchne i słodkie. Mamy dla was właśnie tę drugą odsłonę. Amerykański klasyk śniadaniowy w smakowitej japońskiej odsłonie z pewnością przypadnie wam do gustu. Zacznij dzień ze słodkim smakiem naleśników i malin!


0021-Pancakes-w-japońskim-stylu-900x600



Składniki:

  • 2 jajka,
  • 1/4 szklanki cukru (możesz dodać również opakowanie cukru wanilinowego, będzie jeszcze smaczniejsze!),
  • 3/4 szklanki maślanki,
  • 1/4 łyżeczki soli,
  • 1 i 1/2 szklanki mąki,
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki oleju,
  • kilka łyżeczek dżemu malinowego.

Zastanawiasz się, jak wykonać te smakowite naleśniki? Zobacz na kolejną stronę, gdzie krok po kroku opisaliśmy, co należy zrobić :)

nalesniki

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply