Parmezanowe linguine ze szpinakiem i kurczakiem

Instrukcje:
- Na patelni rozgrzej olej. Dodaj doprawione solą i pieprzem udźce z kurczaka.
- Smaż po 6-7 minut z każdej strony, aż kurczak przestanie być surowy wewnątrz. Alternatywnie możesz go krótko przesmażyć po obu stronach, aż się zarumieni a następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 10 minut.
- Odlej nadmiar oleju z patelni/garnka. Dodaj czosnek i smaż go przez 1 minutę. Następnie wlej bulion, wodę oraz śmietanę. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień.
- Dodaj starty parmezan oraz mąkę, mieszając doprowadź ponownie do wrzenia.
- Ponownie zmniejsz ogień oraz dodaj makaron, gotuj go aż będzie al dente, około 8-10 minut, sporadycznie mieszając by makaron się nie skleił.
- Gdy makaron będzie już odpowiednio miękki wg Twojego upodobania, dodaj szpinak i gotuj go 3-4 minuty, aż będzie miękki. Od czasu do czasu zamieszaj by przyspieszyć ten proces.
- Dodaj ponownie udźce do patelni i podawaj!
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.