Paznokcie z zupki chińskiej! Efekt jest piorunujący, jednak ujawnia, ile szkodliwej chemii jest w tym makaronie

Makaron instant jest głównym składnikiem zupek. Niestety, ma niewiele wspólnego z tym prawdziwym. Zawiera mnóstwo chemicznych i szkodliwych dla zdrowia dodatków m.in. węglany potasu, fosforany sodu i potasu. Zanim trafi do plastikowych kubeczków, jest poddawany procesowi smażenia. Wchłania wtedy duże ilości szkodliwych tłuszczy. Staje się przez to bardzo ciężkostrawny. Układ pokarmowy nie może sobie prowadzić ze „sztuczną potrawą” i po upływie 2 godzin makaron, który trafia do jelit, wciąż zachowuje swój kształt.

W tym miejscu należy się zastanowić czy w ogóle jest sens jeść dania instant? Skoro makaron twardnieje na tyle, żeby zrobić z niego paznokcie czy naprawić umywalkę można się tylko domyślać, jak trudno trawi go nasz układ pokarmowy. Może takie nagrania przekonają fanów szybkiego jedzenia, że nie ma sensu się truć i obciążać układ trawienny. Lepiej naprawić nim dziurę w ścianie lub zafundować sobie nowe tipsy.

Koniecznie obejrzyjcie ten filmik. Na samym Twitterze oglądnęło go 2.8 miliona osób!

https://www.instagram.com/p/BzGPyVaHuPm/?utm_source=ig_embed
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply