22 przepisy na smakowite pierogi z całego świata
Pierogi to potrawa występująca w wielu krajach na całym świcie. Przybierają one inne nazwy, kształty, mają inne nadzienie omastę bądź nie, ale w sumie tworzone są podobnie. Pierogi to po prostu potrawa wykonana z cienko rozwałkowanego ciasta gotowanego, pieczonego bądź smażonego w głębokim tłuszczu wypełnionego różnymi nadzieniami. Zabierzemy Was w podróż śladami pierogów całego świata.
Ostateczny ranking pierogów z całego świata.
#22. Khinkali – pierogi z nadzieniem z gotowanego mięsa.
Kraj: Gruzja
Typowe Wypełnienie: wieprzowina i wołowiny.
Przepis: Tradycyjne Khinkali
21. Char Siu Bao – pierogi wypełnione grillowanym mięsem.
Kraj: Chiny
Typowe Wypełnienie: mięso wieprzowe z grilla.
Przepis: Drożdżowe Char Siu Bao
