22 przepisy na smakowite pierogi z całego świata
#12. Maultaschen – mięsiste pierogi najlepiej smakują jako dodatek do bulionu.
Kraj: Niemcy
Typowe Wypełnienie: wieprzowina, wołowina, cielęcina, szpinak i boczek,
Przepis: Maultaschensuppe
#11. Jiaozi – pierożki nadziewane mięsem i kapustą pekińską.
Kraj: Chiny
Typowe Wypełnienie: wieprzowina, kapusta, warzywa.
Przepis: Pierożki Jiaozi
#10. Momo – soczyste pierożki wypełnione mięsem i ostrymi warzywami.
Kraj: Nepal
Typowe Wypełnienie: Mięso i warzywa
Przepis: Tybetańskie Momo
#9. Tamale – wykonane z skrobiowej Masy na bazie kukurydzy i mięsa.
Kraj: Meksyk
Typowe Wypełnienie: Wołowina, wieprzowina, kurczak ser.
Przepis: Tamale