Pierogi z posypką

Herezja. Jak można tak traktować pierogi?!

Takie słowa usłyszałem gdy powiedziałem co chcę ugotować. Jednak ciężko mnie zrazić, dlatego już następnego dnia byłem gotowy do ugotowania tego dania.

W moim mieście królują (oprócz kebabów) tzw. frytki z posypką, czyli frytki z serem żółtym, mięsem i różnymi innymi składnikami. Stąd zrodził się ten pomysł, skoro z frytkami to się udaje, to może się to uda z pierogami?

Oj udało się, udało! Już wiem jak rozpieszczać podniebienia swoich gości! :D

_dsc7012


Składniki:

  • od 0,5 kg do 1 kg ugotowanych pierogów ruskich,
  • 4 plasterki boczku, usmażone i pokrojone,
  • 100 gramów startego żółtego sera,
  • 2 cebule dymki, pokrojone,
  • 1 mały pomidor, pozbawiony nasion oraz pokrojony.
  • śmietana, majonez, ketchup – wg gustu do polania.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować takie pierogi!

dsc_0187

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply