Pierogi z posypką
Herezja. Jak można tak traktować pierogi?!
Takie słowa usłyszałem gdy powiedziałem co chcę ugotować. Jednak ciężko mnie zrazić, dlatego już następnego dnia byłem gotowy do ugotowania tego dania.
W moim mieście królują (oprócz kebabów) tzw. frytki z posypką, czyli frytki z serem żółtym, mięsem i różnymi innymi składnikami. Stąd zrodził się ten pomysł, skoro z frytkami to się udaje, to może się to uda z pierogami?
Oj udało się, udało! Już wiem jak rozpieszczać podniebienia swoich gości! :D
Składniki:
- od 0,5 kg do 1 kg ugotowanych pierogów ruskich,
- 4 plasterki boczku, usmażone i pokrojone,
- 100 gramów startego żółtego sera,
- 2 cebule dymki, pokrojone,
- 1 mały pomidor, pozbawiony nasion oraz pokrojony.
- śmietana, majonez, ketchup – wg gustu do polania.
Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować takie pierogi!