Piersi pieczone w maśle czosnkowym z rozmarynem.

Screenshot_2


Instrukcje:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. W patelni roztop masło.
  3. Dodaj posiekany czosnek (lub przeciśnięty przez praskę) i delikatnie podsmaż przez 1-2 minuty. Postaraj się nie przypalić go!
  4. Następnie dodaj łyżeczkę suszonego rozmarynu, zamieszaj i ściągnij z ognia. Odstaw na bok.
  5. W naczyniu żaroodpornym ułóż piersi z kurczaka. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Polej piersi roztopionym masłem z czosnkiem i rozmarynem.
  7. Wstaw do piekarnika na 30-32 minut.
  8. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

DSC_0015

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply