Piersi w sosie śmietanowym z papryką

DSC_0332


Instrukcje:

  1. Piersi i paprykę kroimy w kostkę, cebulę siekamy.
  2. Wrzucamy cebulę na rozgrzany olej w dużym garnku. Smażymy aż będzie miękka. Zmniejszamy ogień i dodajemy wędzonej papryki.
  3. Dodajemy kurczaka, dopirawiamy solą i pieprzem i smażymy często mieszając.
  4. Gdy kurczak będzie na wpół usmażony dodajemy świeżą paprykę, pomidory oraz czosnek. Smażymy aż papryka będzie miękka.
  5. Do 100 mililitrów wody dodajemy łyżkę mąki i dokładnie mieszamy, dodajemy śmietanę i mieszamy.
  6. Wlewamy śmietanę z mąką do garnka z kurczakiem, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy kilka minut.
  7. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply