Piersi w sosie śmietanowym z papryką
Instrukcje:
- Piersi i paprykę kroimy w kostkę, cebulę siekamy.
- Wrzucamy cebulę na rozgrzany olej w dużym garnku. Smażymy aż będzie miękka. Zmniejszamy ogień i dodajemy wędzonej papryki.
- Dodajemy kurczaka, dopirawiamy solą i pieprzem i smażymy często mieszając.
- Gdy kurczak będzie na wpół usmażony dodajemy świeżą paprykę, pomidory oraz czosnek. Smażymy aż papryka będzie miękka.
- Do 100 mililitrów wody dodajemy łyżkę mąki i dokładnie mieszamy, dodajemy śmietanę i mieszamy.
- Wlewamy śmietanę z mąką do garnka z kurczakiem, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy kilka minut.
- Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.