Piersi z kurczaka w sosie pomidorowym


Instrukcje:

  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy przez 5 minut, aż cebula zmięknie.
  2. Następnie dodajemy kolendrę oraz kmin rzymski i smażymy mieszając przez 2 minuty.
  3. Dodajemy pokrojonego kurczaka i smażymy przez kolejne 2 minuty.
  4. Wlewamy do patelni pomidory wraz z zalewą, doprawiamy solą oraz pieprzem, przykrywamy i dusimy przez 20 minut.
  5. Po tym czasie ściągamy pokrywkę z patelni, dodajemy poszarpaną mozzarellę i gotujemy dalsze 2 minuty ciągle mieszając. Mozzarella rozpuszczając się zagęści nam sos.
  6. Posypujemy z wierzchu pietruszką i serwujemy :)
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply