Piersi z kurczaka w sosie pomidorowym
Instrukcje:
- Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy przez 5 minut, aż cebula zmięknie.
- Następnie dodajemy kolendrę oraz kmin rzymski i smażymy mieszając przez 2 minuty.
- Dodajemy pokrojonego kurczaka i smażymy przez kolejne 2 minuty.
- Wlewamy do patelni pomidory wraz z zalewą, doprawiamy solą oraz pieprzem, przykrywamy i dusimy przez 20 minut.
- Po tym czasie ściągamy pokrywkę z patelni, dodajemy poszarpaną mozzarellę i gotujemy dalsze 2 minuty ciągle mieszając. Mozzarella rozpuszczając się zagęści nam sos.
- Posypujemy z wierzchu pietruszką i serwujemy :)
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.