Podwójnie zapiekane faszerowane ziemniaki

Czy może być coś lepszego od pieczonego ziemniaka? Podwójnie pieczony ziemniak! 

Oczywiście zwykły pieczony ziemniak nie byłby taki pyszny po drugim pieczeniu, dlatego go nadziejemy!

Możemy wykorzystać do tego też ziemniaki z dnia poprzedniego. Idealny pomysł na poniedziałkowy obiad :)

_dsc6984


Składniki:

  • 4 duże upieczone ziemniaki,
  • 8 plastrów boczku, usmażone i pokruszone,
  • 1 szklanka śmietany,
  • 4 łyżki roztopionego masła,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1/2 łyżeczki pieprzu,
  • 200 gramów startego sera żółtego,
  • 6 cebul dymek, pokrojonych.

Na następnej stronie dowiesz się, jak przygotować to przepyszne danie!

dsc_0097

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply