Pomidorowy Bulgur
Znudzeni ciągłym serwowaniem ziemniaków czy ryżu jako dodatku do mięsa? Pora na odrobinę orientu!
Bulgur, kasza uzyskiwana poprzez gotowanie ziaren pszenicy a następnie ich wysuszenie znana jest ludzkości już od 2000 r p.n.e. . Najczęściej występująca w kuchni bliskowschodniej, jednak od pewnego czasu dostępna niemalże w każdym osiedlowym sklepie.
Dziś chciałbym Wam zaprezentować podejście aromatyczne do tej kaszy, dzięki gotowaniu jej z pomidorami oraz cebulą. Efekt? Oszałamiający!
Składniki:
- 1 szklanka kaszy bulgur, opłukana i odsączona,
- 2 dojrzałe pomidory,
- 1 i 1/2 szklanki wody,
- 1 cebula,
- sól, płatki chili,
- oliwa z oliwek,
Na następnej stronie dowiecie się jak przygotować tą przepyszną kaszę!