Pomidorowy Bulgur

Znudzeni ciągłym serwowaniem ziemniaków czy ryżu jako dodatku do mięsa? Pora na odrobinę orientu!

Bulgur, kasza uzyskiwana poprzez gotowanie ziaren pszenicy a następnie ich wysuszenie znana jest ludzkości już od 2000 r p.n.e. . Najczęściej występująca w kuchni bliskowschodniej, jednak od pewnego czasu dostępna niemalże w każdym osiedlowym sklepie.

Dziś chciałbym Wam zaprezentować podejście aromatyczne do tej kaszy, dzięki gotowaniu jej z pomidorami oraz cebulą. Efekt? Oszałamiający!


Składniki:

  • 1 szklanka kaszy bulgur, opłukana i odsączona,
  • 2 dojrzałe pomidory,
  • 1 i 1/2 szklanki wody,
  • 1 cebula,
  • sól, płatki chili,
  • oliwa z oliwek,

Na następnej stronie dowiecie się jak przygotować tą przepyszną kaszę!

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply