Pomidorowy Bulgur


Instrukcje:

  1. Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry, kroimy na małe kawałki. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy je do garnka z odrobiną oliwy z oliwek i podsmażamy przez 2 minuty.
  2. Następnie dodajemy opłukaną i odsączoną kaszę. Podsmażamy mieszając przez kolejne 2 minuty.
  3. Dolewamy do garnka wodę i dobrze mieszamy. Dodajemy sól oraz płatki chili. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i przykrywamy pokrywką. Gotujemy około 9-10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje. Gdy kasza będzie już miękka ściągamy ją z ognia i zostawiamy na 5 minut.
  4. Serwujemy z ulubionym mięsem :)
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply