Kilka kuchennych trików, dzięki którym poczujesz się jak prawdziwy szef kuchni i wyczarujesz dania, na których widok znajomym opadnie szczęka!


7. Biszkopt zebra

To bardzo efektowne ciasto, którego wykonanie jest dość łatwe. Trzeba przygotować zwykłe biszkoptowe ciasto i podzielić je na dwie równe części (do jednej należy dodać trochę kakao). Bierzemy formę do pieczenia i wlewamy na przemian, raz jasne, a raz ciemne ciasto. Po przekrojeniu wygląda naprawdę świetnie!

13



8. Miseczka z czekolady

Napompowany balon należy polać rozpuszczoną czekoladą, która w kilka minut stężeje i osiądzie na wierzchu. Później przebijamy balon i otrzymujemy miseczkę, w której można podać owocowy deser.

4



9. Przekładaniec z parówek i ciasta francuskiego

Ciasto francuskie kroimy na wąskie paski i obwijamy nim parówki. Wkładamy na kilkanaście minut do piekarnika i gotowe!

11

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : diddlybop.ru

Reply