Kilka kuchennych trików, dzięki którym poczujesz się jak prawdziwy szef kuchni i wyczarujesz dania, na których widok znajomym opadnie szczęka!
7. Biszkopt zebra
To bardzo efektowne ciasto, którego wykonanie jest dość łatwe. Trzeba przygotować zwykłe biszkoptowe ciasto i podzielić je na dwie równe części (do jednej należy dodać trochę kakao). Bierzemy formę do pieczenia i wlewamy na przemian, raz jasne, a raz ciemne ciasto. Po przekrojeniu wygląda naprawdę świetnie!
8. Miseczka z czekolady
Napompowany balon należy polać rozpuszczoną czekoladą, która w kilka minut stężeje i osiądzie na wierzchu. Później przebijamy balon i otrzymujemy miseczkę, w której można podać owocowy deser.
9. Przekładaniec z parówek i ciasta francuskiego
Ciasto francuskie kroimy na wąskie paski i obwijamy nim parówki. Wkładamy na kilkanaście minut do piekarnika i gotowe!
źródło : diddlybop.ru