Przekroiła cebule na kilka części i zalała ją oliwą z oliwek. To, co powstało, zwaliło mnie z nóg!

Gotowanie stało się modne. To już nie tylko sposób na przeżycie, ale również hobby, któremu poświęcamy coraz więcej czasu. Kulinarni blogerzy cieszą się wielkim zainteresowaniem, a prawie każda stacja telewizyjna posiada jakiś własny program kulinarny. Nie ma co się dziwić, dobre jedzenie jest teraz modniejsze niż bycie na diecie. Nużący obowiązek z dnia na dzień zamienił się ekscytującą rozrywkę.

Dziś przedstawiamy rewelacyjny sposób na przygotowanie oryginalnego dodatku do prawie każdego dania. Wykonanie jest dziecinnie proste, a efekt? Genialny! Więc jeśli chcesz wywołać zaskoczenie na twarzach najbliższych, koniecznie zapoznaj się z tym krótkim przepisem. Filmik przedstawia jak wykonać wszystko krok po kroku.

Oto czego potrzebujesz:

– kilka czerwonych cebul
– oliwę z oliwek
– ocet balsamiczny
– pieprz i sól
– folię aluminiową
– ostry nóż.

Cebule kroimy na kilka części i wlewamy do środka oliwę z oliwek zmieszaną z octem balsamicznym. Przykrywamy wszystko folią aluminiową i wkładamy do piekarnika. Ustawiamy średnią temperaturę i pieczemy 25-30 minut (w zależności od wielkości cebul czas może się nieco skrócić lub wydłużyć). Oto co, powstanie. Prawda, że piękne?

 

Spodobało ci się? Podziel się na Facebooku! 

cebula1

cebula2

 

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : youtube.com

Reply