Przekroiła cebule na kilka części i zalała ją oliwą z oliwek. To, co powstało, zwaliło mnie z nóg!
Gotowanie stało się modne. To już nie tylko sposób na przeżycie, ale również hobby, któremu poświęcamy coraz więcej czasu. Kulinarni blogerzy cieszą się wielkim zainteresowaniem, a prawie każda stacja telewizyjna posiada jakiś własny program kulinarny. Nie ma co się dziwić, dobre jedzenie jest teraz modniejsze niż bycie na diecie. Nużący obowiązek z dnia na dzień zamienił się ekscytującą rozrywkę.
Dziś przedstawiamy rewelacyjny sposób na przygotowanie oryginalnego dodatku do prawie każdego dania. Wykonanie jest dziecinnie proste, a efekt? Genialny! Więc jeśli chcesz wywołać zaskoczenie na twarzach najbliższych, koniecznie zapoznaj się z tym krótkim przepisem. Filmik przedstawia jak wykonać wszystko krok po kroku.
Oto czego potrzebujesz:
– kilka czerwonych cebul
– oliwę z oliwek
– ocet balsamiczny
– pieprz i sól
– folię aluminiową
– ostry nóż.
Cebule kroimy na kilka części i wlewamy do środka oliwę z oliwek zmieszaną z octem balsamicznym. Przykrywamy wszystko folią aluminiową i wkładamy do piekarnika. Ustawiamy średnią temperaturę i pieczemy 25-30 minut (w zależności od wielkości cebul czas może się nieco skrócić lub wydłużyć). Oto co, powstanie. Prawda, że piękne?
Spodobało ci się? Podziel się na Facebooku!

źródło : youtube.com