Zamiast tradycyjnej szarlotki zaskocz wszystkich genialnymi rogalikami!

 

Rogaliki-szarlotkowe


Wykonanie:

  1. Nagrzej piekarnik do 190 stopni.
  2. W miseczce połącz cukier z przyprawą do szarlotki.
  3. Rozpuść masło i dodaj 4 łyżeczki do jabłka, wymieszaj.
  4. Pokrój ciasto francuskie na 8 „trójkątów”.
  5. Równomiernie rozłóż mieszankę cukru z przyprawą na każdym kawałku.
  6. Drobno posiekaj orzechy włoskie, posyp nimi ciasto.
  7. Nałóż od 1 do 2 łyżeczek jabłek na szerszym końcu „trójkącika” i zawiń.
  8. Posmaruj każdy rogalik pozostałym masłem oraz posyp resztą przyprawy do szarlotki.
  9. Piecz w formie wyłożonej papierem do pieczenia przez 10-12 minut lub do zarumienienia.
  10. Ostudź przez minimum 5 minut przed podaniem.
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply