Szwajcarzy wynaleźli piąty smak czekolady! Takiego rarytasu jeszcze nie jedliście

Sporo osób sądzi, że za jej niezwykły kolor odpowiadają barwniki. Podejrzewają, że to biała czekolada z dodatkiem różowej substancji barwiącej, nic jednak podobnego! Specjalistom z różnych nasion kakaowca udało się wyselekcjonować barwnik, który jest odpowiedzialny za różową barwę. Podobno proces ten był bardzo skomplikowany i trwał wiele lat. Warto jednak było się natrudzić, bo konsumenci są zachwyceni i z niecierpliwością czekają, kiedy nowy rarytas pojawi się w sprzedaży.

Ci, którzy mieli okazję spróbować czekolady Ruby, przekonują, że jej smak jest bajeczny. Podobno nie jest ani gorzka, ani mleczna, ani słodka. Niektórzy twierdzą, że ma delikatnie wyczuwalny smak jagód. Nie wiadomo, jaka będzie jej cena, gdy trafi do regularnej sprzedaży, ale z pewnością nieco wyższa niż czekolady gorzkiej czy deserowej. Obstawiamy, że i tak po kilku dniach zniknie z półek.

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply