Gotowanie to sztuka, a dzięki tym praktycznym ściągom zostaniecie w niej mistrzami!


3. Wegańskie zamienniki jajek

Weganie nie jedzą jajek, ale czasem trudno przygotować bez nich daną potrawę. Jeśli spodziewacie się wegan na swoim objedzie czy kolacji to podpowiadamy, jakimi produktami możecie zastąpić jajko w przygotowywanym daniu.

Objaśnienia: tbs- łyżka stołowa, C-kubek;  flaxseed-siemię lniane; chia seed-szałwia hiszpańska; arrowroot-mąka ararutowa; cornstarch-skrobia kukurydziana; chickpea-groch włoski

gotowanie-3


4. Pieczenie mięsa, a temperatura piekarnika

Przyrządzenie idealnie wypieczonego mięsa, wymaga potraktowania go odpowiednią temperaturą. Z poniższej grafiki dowiecie się, jakie mięso piec w jakiej temperaturze, by osiągnęło pożądany stopnień wysmażenia.

gotowanie-4


Na trzeciej stronie podpowiadamy, do czego najlepiej wykorzystać określone odmiany jabłek i jak owoce i warzywa wpływają na smak dania. 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : omgfacts.com

Reply