Gotowanie to sztuka, a dzięki tym praktycznym ściągom zostaniecie w niej mistrzami!


5. Gatunki jabłek i ich wykorzystanie

Jednym z częściej używanych owoców w kuchni jest jabłko, które pasuje zarówno do deserów, jak i dań głównych. Gatunków jabłek jest wiele, dlatego trzeba wiedzieć, jakie wybrać, by jak najlepiej smakowało w potrawie.

Objaśnienia: baking-pieczenie; fresh eating-wprost do jedzenia; pies-farsze, nadzienia; sauces-sosy,musy

gotowanie-5


6. Wpływ składnika na danie

Kuchnia to też eksperymentowanie i improwizacja. Czasem, by zastąpić brakujący składnik czy podkręcić smak dania, wystarczy użyć innego produktu, o podobnych właściwościach.

Objaśnienia: sweeten up-dosłodzenie dania; alkalize-odkwaszenie dania; detox-detoksykacja dania; healing hebrs-wzbogacenie dania o lecznicze właściwości ziół

gotowanie-6


Jedzenie musi też być odpowiednio przechowywane. Wszystkiego dowiecie się z następnej strony. 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : omgfacts.com

Reply