Słodka truskawkowa tarta, która stanie się hitem każdego przyjęcia

DSC_0030


Wykonanie:

  1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C.
  2. Formę do tarty wykładamy kruchym ciastem, nakłuwamy ją widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy fasolę/ceramiczne kulki.
  3. Pieczemy 13 minut, wyciągamy tartę, ściągamy fasolę i papier, pieczemy przez kolejne 3-5 minut. Chłodzimy.
  4. W garnku łączymy cukier, galaretkę truskawkową, mąkę ziemniaczaną oraz wodę. Gotujemy przez 3-6 minut, aż masa zgęstnieje (będzie przypominać kisiel). Studzimy.
  5. Na wystudzone ciasto wylewamy schłodzoną masę, wyrównujemy za pomocą szpatułki. Wykładamy truskawki.
  6. Wkładamy tartę do lodówki na 2 godziny.
  7. Serwujemy :)

Banalnie proste, a smakuje wybornie!

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply