Smażone pieczarki
Idealne Smażona Pieczarki, które będą pasować do niemalże każdego dania! Spróbuj a nie pożałujesz!
Uwielbiam grzyby pod każdą postacią, pieczarki również ;-) Obojętnie czy w gęstym sosie, w zupie czy wyłącznie podsmażane na maśle z solą.
Coś jest w ich smaku i konsystencji co przyciąga mnie do nich. Dziś postanowiłem przygotować je w troszkę „orzeźwiającej” formie. Wyszło przepysznie :)
Składniki:
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 400 gramów małych pieczarek,
- sól czosnkowa – do smaku,
- pieprz – do smaku,
- sok z 1/2 cytryny,
- 1 łyżka świeżo posiekanej pietruszki.
Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne pieczarki!