Smażone pieczarki

Idealne Smażona Pieczarki, które będą pasować do niemalże każdego dania! Spróbuj a nie pożałujesz!

Uwielbiam grzyby pod każdą postacią, pieczarki również ;-) Obojętnie czy w gęstym sosie, w zupie czy wyłącznie podsmażane na maśle z solą.

Coś jest w ich smaku i konsystencji co przyciąga mnie do nich. Dziś postanowiłem przygotować je w troszkę „orzeźwiającej” formie. Wyszło przepysznie :)


Składniki:

  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 400 gramów małych pieczarek,
  • sól czosnkowa – do smaku,
  • pieprz – do smaku,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • 1 łyżka świeżo posiekanej pietruszki.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne pieczarki!

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply