
Instrukcje:
- Pokrój ser w plastry o grubości około 1-1,5 cm, następnie każdy plaster przekrój na 2-3 paluszki (rozmiar zależy od Ciebie, ja wolę większe).
- Przygotuj trzy miski. Do jednej wsyp mąkę oraz płatki chili, do drugiej wsyp bułkę tartą, czosnek oraz pietruszkę. Dokładnie wymieszaj.
- Do trzeciej miski wbij 4 jajka i wymieszaj. Zacznij panierowanie od obtoczenia paluszka w mące, następnie w jajku a na samym końcu w bułce tartej. Postaraj się mocno dociskać bułkę tartą.
- Ułóż na blaszce/talerzu wyłożonym papierem do pieczenia. Wstaw do zamrażarki na minimum 30 minut.
- Rozgrzej olej do 190°C. Smaż po 3-4 kawałki przez 2-3 minuty, aż do momentu gdy panierka będzie złota. Odsącz nadmiar oleju na ręcznikach papierowych.
- Serwuj :)
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.