Smażone serowe paluszki

DSC_0038


Instrukcje:

  1. Pokrój ser w plastry o grubości około 1-1,5 cm, następnie każdy plaster przekrój na 2-3 paluszki (rozmiar zależy od Ciebie, ja wolę większe).
  2. Przygotuj trzy miski. Do jednej wsyp mąkę oraz płatki chili, do drugiej wsyp bułkę tartą, czosnek oraz pietruszkę. Dokładnie wymieszaj.
  3. Do trzeciej miski wbij 4 jajka i wymieszaj. Zacznij panierowanie od obtoczenia paluszka w mące, następnie w jajku a na samym końcu w bułce tartej. Postaraj się mocno dociskać bułkę tartą.
  4. Ułóż na blaszce/talerzu wyłożonym papierem do pieczenia. Wstaw do zamrażarki na minimum 30 minut.
  5. Rozgrzej olej do 190°C. Smaż po 3-4 kawałki przez 2-3 minuty, aż do momentu gdy panierka będzie złota. Odsącz nadmiar oleju na ręcznikach papierowych.
  6. Serwuj :)
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply