Śniadaniowy Wrap


Instrukcje:

  1. Do rozgrzanej patelni dodajemy boczek. Smażymy przez 5 minut, obracając co 1-2 minuty, aż będzie pięknie zrumieniony i chrupiący.
  2. Gdy boczek będzie usmażony, ściągamy go z patelni. Wlewamy następnie jajka i małym ogniu smażymy przez 2 minuty, delikatnie i rzadko mieszając.
  3. Dodajemy na wierzch jajek plasterki sera żółtego i ściągamy z ognia.
  4. Tortille podgrzewamy delikatnie na patelni lub w mikrofalówce. Na samym środku układamy jajka z serem żółtym i boczek. Zawijamy.
  5. Patelnię rozgrzewamy, układamy na niej wrapa stroną zawiniętą do dołu i rumienimy na mocnym ogniu przez 30-60 sekund z każdej strony.
  6. Serwujemy gorące :)

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply