Łatwe sposoby na sprawdzenie jakości sklepowego jedzenia, m.in. masła, mleka czy ryżu. W kilka sekund przekonaj się, co tak naprawdę kupujesz

5. Biały ryż

O plastikowym ryżu jest już głośno od jakiegoś czasu. Chińczycy wykonują go z masy ryżowej zmieszanej z tworzywami sztucznymi. Produkt ten jest bardzo groźny dla zdrowia i pod żadnym pozorem nie powinien być jedzony. Sprawdzić jakoś ryżu można podpalając go. Sztuczny ryż będzie topić się, śmierdzieć i wydzielać czarny dym.

6. Kawior

Kawior jest bardzo drogim przysmakiem i niewielu może sobie na niego pozwolić. Ludzie jednak pragną luksusu, więc producenci zaczęli tworzyć podróbki. Fałszywy kawior wykonuje się z alg i aby to sprawdzić, należy kilak ziaren wrzucić do wrzącej wody. Jeśli jest prawdziwy, to białko zawarte w kawiorze będzie produkować jasną pianę, glony zaś rozpuszczą się w wodzie.

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej. źródło : incrivel.club

Reply