Szejk czekoladowo-kawowy

Czasami mam ochotę „delikatnie” rozpocząć dzień.

A w takie dni najlepszym rozwiązaniem jest gorąca czekolada. Ale czekolada nie słynie przecież z tego, że pobudza. Dlatego wpadłem na pewien pomysł, a gdyby tak połączyć kawę z czekoladą?

Niezbyt to oryginalny pomysł, ale jakby go tak trochę ulepszyć?

_dsc6797


Składniki:

  • 1 banan,
  • 2/3 szklanki zimnego mleka,
  • 1 łyżka miodu,
  • 4 łyżeczki czekolady instant,
  • podwójne espresso (50 ml).

Instrukcje:

  1. Włóż wszystkie składniki do blendera i miksuj przez kilka chwil.
  2. Przelej do fantazyjnej butelki i rozkoszuj się delikatnym smakiem :)

dsc_0185

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply