Szpinakowy sos z awokado i pekanami

Ciąg dalszy poszukiwania idealnego sosu do makaronu. Dziś spróbowałem sosu z awokado i orzechami pekan? Efekt?

Oszałamiający! Wyjątkowa kombinacja smaków idealnie pasuje do ugotowanego al dente makaronu spaghetti. Z pewnością będę częściej robił ten sos!


Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu spaghetti,
  • 1 dojrzałe awokado,
  • 1 garść świeżego szpinaku,
  • kilka orzechów pekan,
  • mała garść świeżej bazylii,
  • 25 gramów sera parmezan,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1/2 – 1 szklanka wody z gotowania makaronu.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować ten przepyszny sos!

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply