Szybki i przepyszny makaron z czosnkowym masłem

Instrukcje:
- Makaron gotujemy wg wskazań z opakowania (u mnie to było 9 minut).
- Obieramy i drobno kroimy czosnek. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło i topimy.
- Dodajemy czosnek, zmniejszamy ogień na mały i delikatnie smażymy przez 5 minut czosnek od czasu do czasu mieszając.
- Gdy czosnek będzie już szklisty ale nie zbrązowiony dodajemy sól i pieprz. Ściągamy z ognia.
- Gdy makaron będzie już ugotowany – odcedzamy.
- Do gorącego makaronu dodajemy przesmażony czosnek wraz z masłem. Mieszamy i zostawiamy w spokoju na 3-4 minuty, dzięki temu makaron będzie bardziej aromatyczny.
- Przekładamy na talerze i dekorujemy pietruszką oraz posypujemy parmezanem. (Opcjonalnie).

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.