Zaskocz gości w 15 minut i podaj im te niesamowicie smaczne przekąski!

smarowanie jajkiem 900x500


Wykonanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. Rozwiń ciasto francuskie, ułóż na nim szynkę.
  3. Używając radełka lub noża przetnij ciasto tuż pod szynką.
  4. Zawiń ciasto i odłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  5. Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem.
  6. Włóż blaszkę do piekarnika, piecz 10-13 minut aż ciasto się zarumieni.

Proste i gotowe w kilka chwil, czego chcieć więcej :) Po takich przekąskach z pewnością, nie rzucisz się na zwyczajne orzeszki :)
Zobacz film, na którym wszytko jest pokazane krok po kroku :)

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply